Bij Psychotherapie Praktijk ’t Woold kunt u terecht voor:
-
Diagnostiek van algemeen voorkomende psychiatrische aandoening en psychologische problemen.
-
Behandeling met reguliere en erkende psychotherapeutische behandelmethodieken. Indien nodig kan (geheel of op onderdelen) worden afgeweken van de standaard protocollen. Dit wordt in de aanloop van een behandeling met u besproken en indien er sprake van is vermeld op het behandelplan.
-
Consultatie voor informatie en advies inzake specialistische hulp, vastgelopen trajecten, conflicten maar ook voor intervisies of supervisies.
-
Voor het opvragen van informatie van patiënten wordt dit uitsluitend gedaan na schriftelijke toestemming van patiënt en tegen NZa-tarief
-
- In enkele gevallen kan er geen hulp geboden worden, bijvoorbeeld wanneer er onvoldoende kennis of expertise rond een specifieke aandoening is of er eerst en vooral medische zorg nodig is of wanneer er een andere setting nodig is met bijvoorbeeld 24 uurs zorg. Is dit het geval, dan wordt dit duidelijk, aan het begin van uw traject, met u gecommuniceerd. Via uw zorgverzekering wordt de mogelijkheid geboden tot zorgbemiddeling. Daarnaast wordt er meegedacht in een doorverwijzing of terug-verwijzing via uw huisarts/verwijzer zodat u niet zonder hulp komt te zitten. Ook kan, als er een periode te overbruggen valt, hulp geboden worden binnen de mogelijkheden zoals Psychotherapie Praktijk ’t Woold die biedt.
- Diagnostiek:
Bij psychodiagnostisch onderzoek wordt gebruik gemaakt van verschillende onderzoeksmethoden en bronnen: observatie, gesprekken, testmateriaal en vragenlijsten, passend bij de situatie. Dit kan leiden tot een DSM classificatie van bijvoorbeeld; persoonlijkheidsstoornissen, stemmingsstoornissen, angststoornissen, ontwikkelingsstoornissen, psychotrauma, parafiliën, gedragsstoornissen of een combinatie van deze.
Geboden Behandelingen:
Individuele behandeling, met systemische elementen of Groepsbehandeling.
De verschillende therapieën kunnen zowel individueel als voor (echt)paren/systemen en groepen worden ingezet. Onderstaande behandelingen kunnen ook geheel of deels worden vorm gegeven via E-health modules via My Mindspace. voor vragen hierover kunt u terecht bij uw behandelaar.
Niet vergoede zorg betreft partner-relatietherapie (systeemtherapie) en consultatie.
CGT, Cognitieve GedragsTherapie, door te werken met cognities (wat je denkt) en emoties (wat je voelt) en gedrag (wat je doet) kunnen verschillende klachten worden behandeld. Er zijn vele verschillende vormen, ACT (Acceptance and Commitment Therapie) en Schemagerichte therapieën vallen hier bijvoorbeeld ook onder.
Inzichtgevende Psychotherapie, biedt hulp voor een verscheidenheid aan klachten. Vanuit het verwerven van inzicht in ontstaan en voortbestaan van klachten en patronen wordt gewerkt aan het leren omgaan met of oplossen van deze problemen of patronen.
Trauma Behandeling, wordt vorm gegeven door modulaire interventies waaronder technieken uit CGT als EMDR, Mindfulness, Narratieve- of imaginaire exposure therapie met ‘rescripting’, VERS, etc. Indien nodig kan trauma behandeling ook ingebed zijn in een bredere psychotherapeutische behandeling. Bijvoorbeeld door verdere individuele of groepsgewijze aandacht voor verwerking en herstel.
SysteemTherapie, hierbij wordt een bestaande groep van 2 of meer personen psychotherapeutisch behandeld. Meestal zijn dit gezinnen of(echt)paren, dan spreek je van partner relatie therapie (PRT). Systeem therapie wordt geïndiceerd wanneer ernstige onderlinge problemen zijn ontstaan en deze problemen en/of dysfunctionele patronen niet vanzelf oplossen.
Cliënt Gerichte Psychotherapie, hierbij staat de cliënt centraal en wordt vanuit eigen persoonskenmerken en levensgeschiedenis gewerkt aan het oplossen van problemen.
Integratieve Psychotherapie, hierbij wordt gebruik gemaakt van vooraf bepaalde combinaties van verschillende vormen van psychotherapie. Bijvoorbeeld kan het helpend zijn om bij mensen met problemen met het zelfvertrouwen of mensen met zelf ondermijnende klachten vanuit het vergroten van inzicht te werken aan problemen.
Kortdurende Intensieve Psychotherapie, Er is in het aanbod ook een intensieve individuele behandeling, groepsbehandeling of systeembehandeling mogelijk met verblijf.
Verblijf op basis van vooraf opgesteld behandelplan om te werken aan psychiatrische en /of psychologische problemen. Behandeling is uitsluitend op verwijzing van huisartsen in Nederland. Hierbij zullen patiënten, na indicatie, voor de duur van één of twee weken iedere dag deelnemen aan een vooraf en op maat gemaakt therapieprogramma (‘gepersonaliseerde zorg’) waarbij in samenspraak met patiënt wordt uitgewerkt hoe maar ook welke zorg gepland kan worden om in de relatief korte termijn van 1 à 2 weken tot resultaat te komen. Dit gebeurd met speciale aandacht voor persoonlijke omstandigheden, uw eigen voor- en afkeuren, uw behoeften en mogelijkheden.
Hierbij verblijft u intern op het terrein (+/ 5 ha.) van de praktijk, waar u een eigen kamer met sanitaire voorzieningen heeft.
Aan deze intensieve psychotherapeutische behandeling kunt u denken wanneer sprake is van langdurige klachten, zoals bij terugkerende stemmingsklachten (depressie, (hypo)manie, bipolaire stoornis), angstklachten, persoonlijkheidsproblematiek, afhankelijkheid, traumaverwerking, emotieregulatie problemen. Ook voor b.v. ernstige relatie problemen, autisme en ADHD, ADD, selectief mutisme, kunnen behandelingen worden geboden.
Bekostiging behandeling door zorgverzekeraar; Per patiënt wordt een behandelprogramma geschreven en uitgevoerd.
De reiskosten en de verblijfskosten à €200,- per persoon per week, zijn voor eigen rekening. Er is een mogelijkheid dagelijks in te tekenen voor de gezamenlijke maaltijden.
Consultatie: Er kan geconsulteerd worden voor algemene vragen, specialistische vragen bij vastgelopen behandeltrajecten of mediation, bij langdurig conflict of echtscheiding.
Op afspraak kunnen intercollegiale supervisies en intervisies worden geboden en/of gefaciliteerd.
Consultatie altijd op afspraak, via: info@ppw10.nl of 06-16762908